Aboneaza-te la newsletter

Lemn plastifiat

Lemnul plastifiat este un produs compozit (faina de lemn si deseuri de mase plastice). Acest produs, inventat in Japonia in anul 1976 este stabil impotriva radiatiilor UV, mucegaiurilor si insectelor.

Din lemn plastifiat se pot confectiona bancute, mese, panouri de gard, chioscuri de gradina, pontoane, pardoseli, terase exterior.

Usor de prelucrat, profilele extrase din lemn plastifiat sunt disponibile intr-o gama de culori si texturi nelimitata.

Combinatia de lemn si plastic ofera profilelor de lemn sintetic avantajele ambelor materiale: aspectul placut al lemnului si durabilitatea plasticului. Acest lucru permite o intretinere usoara a produselor si economisirea unor importante resurse financiare si de timp.

Comparative cu obiectele realizate din lemn natural, cele din lemn plastifiat au avantajul rezistentei la umiditate, radiatii ultraviolete, mucegaiuri, insecte, variatii mari de temperatura. Prin ignifugare, profilele din lemn plastifiat au o rezistenta la flacara de cateva ori mai mare fata de lemnul impregnat.

Un alt avantaj este rezistenta la actiunea intemperiilor (minim 15 ani) fara a fi necesare vopsirea sau lacuirea lemnului plastifiat. Totusi, profilele de lemn plastifiat pot fi tratate special pentru a putea fi vopsite sau lacuite in functie de dorinta utilizatorului.